Novi čamac u našoj ponudi opravdaće vaša očekivanja. Razvoj modela „Porto 510“ morao je da zadovolji sve zahtjeve sigurnosti, pouzdanosti u teškim uslovima, ali i funkcionalnosti i ekonomičnosti održavanja.

Oblik i kvalitetna izrada trupa garantuju sigurnu vožnju, dok stabilnosti doprinosi spušteno težiste čamca i njegova maksimalna širina od gotovo 2 metra. Bez dodatne opreme, masa čamca je 430kg, a zamišljen je kao svestrano, lako plovilo, spremno da se prilagodi različitim potrebama, kao što je to nekada mogla klasična „Pasara“.

Porto 510 je prostran i kao takav pogodan je za dnevne izlete i ribolov na otvorenom moru ili reci. U njega je, ispod poda u provi, moguće ugraditi aluminijumski ili inox rezervoar za gorivo zapremine do 85 litara. U tom slučaju veliki boks u podu (dimenzija 110x60x30cm) ostaje potpuno slobodan, spreman da se u njega smeste rasklopive stolice, izletnički sto, rasklopiva tenda, i još puno toga. Otvaranjem dodatnih poklopaca u isti boks može se spremiti veslo ili čaklja. S obzirom da čamac ima dosta otvora i bokseva, naknadno opremanje sasvim je jednostavno.

Standardna vožnja „na ručku“ može se, uz jači motor, unaprediti u vožnju sa centralne konzole koja daje bolju preglednost vozaču. Moderno dizajnirana i blago povučena unazad, konzola dozvoljava da u prednjem dijelu čamca ostane veliki radni prostor, koji može biti ravan ili oblikovan prema zahtjevu korisnika.

U ovaj čamac ugrađuju se samo motori sa dugom osovinom. Klupe se poručuju posebno. Imamo manje i veće sa poklopcima, a najviše se može ugraditi 4 klupe. U krmi mogu biti dve veće ili manje, uz dve u provi u obliku slova „V“. Za potrebe ribolova može se dodati i ravna paluba. Na krmi se mogu postaviti stepenice i platforma za silaženje i izlaženje iz vode, a kokpit je samoprazneći, što olakšava održavanje plovila.

Proizvodnja standardnog modela Porto 510 pretežno je mašinska, zbog čega su rokovi isporuke vrlo kratki. Ovaj model posjeduje i GL (Germanisher Lloyd) sertifikat, pa ga možemo jednostavno isporučiti i u zemlje Evropske unije (EU). Standardne boje za Porto 510 su braon 8016, plava 5003, plava 5004 i bela 9010.

Čvrsta struktura, njegova plovnost, sigurnost i jednostavno prilagodjavanje bez obzira na uvjete, uz maksimalnu iskorišćenost prostora, čine ovaj čamac jednim od najkvalitetnijih u klasi.